Wandelvakantie Sardinië

Leg de mooiste routes af op het eiland

 

Mag je graag wandelen en ben je gek op hiken? Dan moet je zeker eens overwegen om een wandelvakantie naar Sardinië te boeken. Je vindt op het eiland meerdere mooie bergpaden die klaarliggen om ontdekt te worden. Vooral langs de oost- en westkust kun je prachtige wandelingen maken. Onderweg kom je weinig wandelaars tegen. Geniet van de ongerepte natuur en trek er op uit!

Wandelvakantie Sardinië boeken?

Bekijk aanbod

Wandelvakantie Sardinië – Wandelroutes

Op Sardinië vind je een aantal gemarkeerde routes, maar het grootste gedeelte van de paden zijn ongemarkeerd. Daardoor verdwaal je makkelijk. Sommige paden lopen zelfs dood. Wanneer je op wandelvakantie wil naar Sardinië, moet je je goed voorbereiden. We raden je aan om een wandelgids aan te schaffen en gebruik te maken van een navigatie-app.

Komoot is een voorbeeld van zo’n navigatie-app. Je kunt zowel online als offline wandelpaden opzoeken en van tevoren routes uitstippelen. In deze app kun je kaarten downloaden. Wanneer je offline de app wil gebruiken, dan gaat dat als volgt. In sommige wandelgidsen vindt je GPS-coordinaten van wandelingen. Deze kun je downloaden via de website en vervolgens uploaden via de website van Komoot. Daarna kun je de routes offline volgen.

SNP

Boek je wandelvakantie naar Sardinië bij SNP. SNP is gespecialiseerd in het organiseren van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld. SNP heeft een ruim aanbod met originele bestemmingen en is constant op zoek naar nieuwe reizen, ver weg van de massa. Bekijk het aanbod voor Sardinië.

SNP

Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren gids beleef je de hoogtepunten van Sardinië. Sawadee biedt ook een mooie wandelvakantie naar dit eiland aan. Bekijk het aanbod.

Sawadee

Wat trek je aan?

Ter voorbereiding op je wandelvakantie naar Sardinië, raden we je aan om een lange broek en een t-shirt met lange mouwen in je koffer mee te nemen. Op de wandelpaden kom je vaak veel overwoekerende planten tegen, die voor wondjes op je benen. Daarnaast kunnen bepaalde insecten je steken. Daarom kun je ook beter een t-shirt met lange mouwen dragen. Kijk ook altijd even of je bent gebeten door een teek. De meeste teken op Sardinië dragen niet het borrelia-virus bij zich (verantwoordelijk voor de lyme-ziekte), maar het is altijd goed om dat even te controleren. Als laatste is het belangrijk om stevige wandelschoenen aan te trekken.

Lange routes – Eten en drinken

De meeste routes liggen in afgelegen gebieden. Onderweg kom je weinig faciliteiten tegen en de meeste routes zijn lang. Je bent zo een aantal uren onderweg. Neem daarom genoeg eten en drinken mee. Neem op zijn minst 2 of 3 liter water per persoon mee. Realiseer je ook dat je waarschijnlijk weinig toiletten tegen komt.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world