Vakantie Sardinië

Het mooiste tropische eiland van Europa

 

Een vakantie op Sardinië betekent een heerlijk verblijf op een bijzonder eiland dat door velen beschouwd wordt als het mooiste tropische eiland van Europa. Het eiland heeft vier vliegvelden, maar is ook te bereiken met de veerboot vanaf Italië. Sardinië leent zich uitstekend voor een zon, zee en strand vakantie, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Trek de binnenlanden en ontdek het échte Sardinië.

Bekijk de prachtige vakanties op Sardinië van verschillende reisaanbieders onderaan deze pagina.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

Tropisch paradijs

Sardinië wordt vanwege het heerlijke weer, het azuurblauwe water en de prachtige stranden terecht een tropisch paradijs genoemd. Een andere kenmerkende eigenschap van het eiland is het heuvelachtige binnenland. Een vakantie op Sardinië betekent dan ook dat onderdompelt in de Sardijnse en Italiaanse cultuur, want hier vind je geen massatoerisme. Op het eiland vind je een overvloed aan wilde tijm, rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken. Die groeien hier vanwege het gunstige klimaat. Men spreekt hier van een subtropisch of maritiem klimaat. Dat houdt in dat Sardinië beschikt over droge, lange zomers en milde, vochtige winters.

Tijdens je vakantie op Sardinië zul je een mengelmoes aan dialecten ontdekken. Dat maakt een vakantie op dit eiland nu juist ook zo leuk. Geen gebied is hetzelfde. De belangrijkste weg op Sardinië is de N131. Deze weg verdeelt het eiland in drieën. De meeste plaatsen zijn goed te bereiken via regionale wegen. Andere plaatsen zijn ook te bereiken met de trein. Je vindt hier overigens niet alleen een grote verscheidenheid aan dialecten, maar ook aan gerechten. Vooral visgerechten doen het hier goed, maar geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn, zijn ook gewild.

Vakantie op Sardinië

Hieronder vind je een aantal reisaanbieders die een vakantie op Sardinië aanbieden. Bekijk de mogelijkheden en boek je reis eenvoudig en snel online.

TUI

TUI biedt scherp geprijsde vakanties en rondreizen aan naar meer dan honderd landen. Ook naar Sardinië! Bekijk het aanbod.

By June

Bij By June draait het om kleinschalige vakanties. Unieke vakanties, ingevuld zoals jij het wil. Bekijk het aanbod voor Sardinië.

Logo Oad

Oad

Oad is specialist in busreizen en rondreizen. Bekijk het volledige aanbod voor Sardinië en boek eenvoudig en snel je vakantie!

photo by: fedewild