Rondreis Sardinië

Bezichtig de mooiste highlights van het eiland

 

Vergis je niet. Ondanks dat Sardinië ‘maar’ een eiland is, valt er meer dan genoeg te zien en te beleven. Je zult ongetwijfeld keuzes moeten maken in wat je wel en niet wilt bezichtigen. Een rondreis door Sardinië maken is daarom zeker geen slecht idee. Het eiland leent zich uitstekend voor verschillende type vakanties. Je kunt een rondreis door Sardinië op verschillende manieren maken. Je kunt zelf je route uitstippelen of een volledig verzorgde rondreis boeken bij een reisorganisatie.

Rondreis door Sardinië

Op Sardinië kijk je je ogen uit. De Sardijnse natuur is prachtig en zal al je verwachtingen overtreffen. Zo vind je hier hoge bergpieken, glooiende heuvels, schitterende bloemen en planten en vele witte stranden, baaien en rotsformaties. Sardinië is op Sicilië na het grootste eiland van de middellandse zee. De azuurblauwe, maar op sommige plekken ook woeste zee, vormt een leuke uitdaging voor surfers en zeilers. Ook kun hier prachtig duiken en snorkelen.

Tijdens je rondreis door Sardinië maak je kennis met de Sardijnse bevolking en hun bijzondere cultuur en geschiedenis. De mensen op Sardinië zijn zeer vriendelijk en je voelt je daarom al snel thuis op dit eiland. De binnenlanden zijn het minst toeristisch. De kuststreken van Sardinië zijn bekend en erg populair. Al jaren komt de jet-set naar de kust van Noord-Sardinië om hier vakantie te vieren. Zuid-Sardinië is minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Ook hier vind je een aantal prachtige bezienswaardigheden.

TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties en rondreizen. Ook naar Sardinië! Bekijk het aanbod aan rondreizen voor Sardinië.

Reistip! Wil je zelf op ontdekkingstocht? Stippel dan zelf je route uit en boek je vliegtickets en verblijf los. Bekijk op de pagina reisaanbieders de mogelijkheden. 

Highlights

Wanneer je (op eigen houtje) een rondreis door Sardinië wil maken, zijn er een aantal dingen die je echt gezien moét hebben. Sardinië is voor veel mensen de ultieme bestemming voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie, maar heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Sardinië kent een aantal toeristische trekpleisters een andere mooie highlights.

  • Cala Brandinchi. De bewoners van het eiland noemen dit eiland niet voor niets het ‘kleine Tahiti’. Cala Brandinchi is met het warme, azuurblauwe water een van de mooiste stranden van Sardinië. Je kunt hier heerlijk zwemmen en prachtige boottochten maken.
  • Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Dé bestemming voor heerlijk eten, cultuur en ontspanning. Daarnaast vind je hier ook adembenemende stranden, een sfeervol centrum en prachtige uitzichten.
  • Grotta di Nettuno. Men gelooft dat de ‘Grotta di Nettuno’ de grotten van de god van de zee, Neptunus, zijn. Het brengen van een bezoeken aan deze grotten is waarschijnlijk een van de mooiste excursies die je kunt maken op het eiland.
  • Parco Nazionale del Golfo di Orosei. In de Golf van Orosei vind je het prachtige nationale park ‘Parco Nazionale del Golfo di Orosei’. Officieel is de naam zelfs: Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. Een mond vol. Wanneer een rondreis door Sardinie maakt, raden we je zeker aan dit park te bezoeken. Dit park loopt van de kust ver de binnenlanden in. Je vind hier veel prachtige bergen en een indrukwekkende kustlijn. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.
  • Tombe dei Giganti. Vertaling: de Reuzengraven. Tombe dei Giganti is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Tombe dei Giganti diende als begraaf- en offerplaats. Op Sardinië vind je een aantal graftombes. Domus de janas en nuraghe Albucciu is hier een van de meeste intacte reuzengraven.
  • La Maddalena Archipel. Sardinië heeft haar eigen eilandengroep: La Maddalena Archipel. La Maddalena is van deze eilandengroep het meest bekend en is gemakkelijk te bereiken vanaf Sardinië. Het eiland heeft prachtige stranden en baaien. Tot de La Maddalena Archipel behoren nog zes andere eilanden. In totaal zijn er drie eilanden bewoond.
  • CastelsardoDit middeleeuwse dorpje aan zee staat met name bekend om de vele handgemaakte producten die er vandaan komen. Naast handwerk heeft Castelsardo ook veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis.
  • Villasimius. Villasimius is een oud vissersdorp dat je kunt vinden op een prachtige locatie. De zee omringt het dorp van drie kanten, aangezien Villasimius op een driehoeksvormige landtong ligt. ‘S avonds is er genoeg te beleven op het oude dorpsplein.

Route rondreis Sardinië

De hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn slechts een aantal toeristische trekpleisters. Tijdens je rondreis door Sardinië kun je veel meer bezichtigen. Ook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Er is dus niet één route voor de mooiste rondreis op Sardinië. Er zijn natuurlijk meerdere routes mogelijk en hoe die route er uit ziet, is afhankelijk van de wensen van de reiziger.

Verschillende reisorganisaties hebben meerder programma’s opgesteld voor een rondreis door Sardinië. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke reis het beste bij jouw wensen past. Wanneer je op eigen houtje door Sardinië wil reizen, dan is dat zeker goed mogelijk. Je kunt eenvoudig zelf je vliegtickets en accommodatie boeken.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: stvcr