Goedkope vakantie Sardinie

Meer uit je vakantie halen voor minder

 

Wil graag op vakantie naar Sardinië, maar heb je een krap budget? Niet getreurd, ook dan is een heerlijke vakantie naar dit eiland te realiseren. Lees hieronder onze bespaartips.

Goedkope vakantie Sardinië boeken?

Goedkope vakantie Sardinië – Kies de juiste reisaanbieder

Wil je goedkoop op vakantie naar Sardinië? Verdiep je dan goed in het aanbod van de verschillende reisaanbieders. Elke reisaanbieder heeft andere uitgangspunten. Sommige reisaanbieders hechten bijvoorbeeld meer waarde aan een kwalitatief uitstekend vakantieaanbod en aan unieke reiservaringen, terwijl andere organisaties echte prijsvechters zijn. Zij regelen voor jou de beste vakantie tegen de scherpste prijs. Daarnaast moet je bepalen wanneer je je vakantie wil boeken. Veel reisaanbieders maken regelmatig gebruik van speciale aanbiedingen, zoals vroegboekkorting. Ben je er vroeg bij, dan kun je met korting je vakantie boeken. Sommige reisaanbieders hebben speciale aanbiedingen in het weekend. Misschien zit er voor jou ook wat interessants tussen.

Dé VakantieDiscounter

Een vakantie naar Sardinië duur? Niet bij dé VakantieDiscounter. Deze reisorganisatie doet er alles aan om je de beste vakantie aan te bieden tegen de laagste prijs. Bekijk het aanbod voor Sardinië.

Prijsvrij

Wil je voordelig op vakantie naar Sardinië? Dan zit je bij Prijsvrij goed! Bekijk het reisaanbod voor Sardinië.

Reizen buiten het hoogseizoen

Wanneer je goedkoop op vakantie wil naar Sardinië, raden we je aan om buiten het hoogseizoen te reizen. Wellicht een open deur, maar we nemen hem toch op in rijtje met tips. Het hoogseizoen loopt meestal van 1 juli tot 31 augustus. Wat de beste reistijd voor Sardinië is, verschilt lichtelijk met wat je wilt doen en zien op het eiland. Wil je er absoluut zeker van zijn dat de goedkoopste vakantie naar Sardinië boekt? Dan kun je het beste in het laagseizoen reizen. Dat zijn de maanden december, januari en februari. De temperatuur ligt dan tussen de 10 en 20 graden. Best aangenaam dus. In deze maanden zou je een mooie, actieve rondreis kunnen maken!

Weet wat je mee moet nemen

Een goedkope vakantie naar Sardinië begint vaak al thuis. Door de juiste dingen mee te nemen, kun je veel geld besparen. Vooral op het gebied van eten. Wil je op dat gebied zo weinig mogelijk geld uitgeven? Dan kun je het beste gaan kamperen. Dan kook je immers zelf en kun je eventueel ook wat ingrediënten vanuit huis meenemen. We raden het ook aan om een reisgids mee te nemen waarin ze tips geven per prijscategorie voor restaurants. Dan weet je waar je het beste wel en niet kunt eten.

Agriturismo!

Agri-watte? Een agriturismo. Wanneer je goedkoop op vakantie wil naar Sardinië, kun je het beste verblijven in een agriturismo. Dit is een soort vakantieboerderij. Boeren hebben (een gedeelte van) hun boerderij verbouwd en opengesteld voor toeristen. Vaak vind je hier ook een restaurant en een zwembad. Een gedeelte van deze agriturismo’s zijn te vinden in het binnenland. Deze zijn vaak een stukje voordeliger dan de agriturismo’s langs de kust. Een ander voordeel is dat je tijdens je verblijf in een agriturismo meer ervaart van het authentieke Sardinië.

Eet buiten het centrum

In het centrum van een stad of dorp betaal je altijd de hoofdprijs voor je eten. Het kan daarom lonen om een paar straten verder te wandelen. Zie je een restaurant waar veel lokale bewoners zitten? Dan weet je dat het een goed restaurant is. Je kunt op straat ook eens een Italiaan aanspreken (als je een beetje Italiaans of Engels kunt) om te vragen of hij/zij nog tips heeft voor goede betaalbare restaurants.

Uitgebreid lunchen in plaats van dineren

In Italië kun je heerlijk dineren. Ook op Sardinië. Daar hangt echter vaak wel een prijskaartje aan. Je kunt zoeken naar goede en goedkope restaurants, maar een andere tip is om eens uitgebreid te lunchen in plaats van dineren. Ook de lunches zijn heerlijk en je zit dan ook vaak in een veel minder druk restaurant. Voor heerlijk avondeten is het ook aan te raden eens het één en ander te kopen op de markt. Wanneer je verblijft op een camping of agriturismo, kun je zelf (daarmee) de heerlijkste gerechten creëren. Geen zin om te koken en/of heb je geen fornuis tot je beschikking? Salades met stokbrood doen het ook altijd goed.

Aanbiedingen en kortingen

Of je nu een hotel wil boeken of kaartjes voor een leuk evenement, het is altijd goed om te zoeken naar aanbiedingen. Hotels en andere accommodaties kun je het beste online boeken. Vaak kom je dan nog een leuke actie tegen. Daarnaast kun je kijken of je kortingspassen voor toeristen en speciale tarieven voor jongeren en ouderen kunt vinden. Hier kun je handig gebruik van maken wanneer je bijvoorbeeld musea, festivals of concerten wil bezoeken. In de grote steden van Sardinië kun je voor dit soort zaken informatie opvragen bij het Ufficio del Turismo.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Passoni