Beste reistijd Sardinië

De beste omstandigheden voor jouw ideale vakantie

 

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar of rondreis door Sardinië? Sardinië is voor een zon, zee en strand vakantie vooral een populaire vakantiebestemming in de zomer. Veel toeristen trekken dan naar de kustgebieden van het eiland. Wat echter de beste reistijd voor Sardinië is, hangt sterk af van wat je wilt doen. Lees hieronder wanneer je beste een bezoek aan dit eiland kan brengen.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

Beste reistijd Sardinië | Klimaat

Het klimaat is een belangrijke factor om te bepalen wat voor jou de beste reistijd is voor een avontuur op Sardinië. Sardinië heeft een subtropisch klimaat, wat inhoudt dat het eiland te maken heeft met koele, vochtige winters en droge, lange zomers. Echter, de temperatuur loopt niet extreem hoog op in de zomer. Gemiddeld ligt de temperatuur dan tussen de 21 en 28 graden.

Wil je graag mooi weer tijdens je verblijf op Sardinië? Dan kun je het beste naar dit eiland afreizen in de maanden mei, juni en september. In mei en september valt echter wel aanzienlijk meer regen, tussen de dertig en zestig millimeter. Verder raden we het niet aan om in augustus naar Sardinië te gaan. De inwoners zelf hebben dan namelijk ook vakantie en het is dan al snel erg druk op toeristische plekken.

Wandelen en watersport

In de zomer is de natuur op Sardinië op z’n mooist. Veel planten en bloemen staan in bloei. Voor mensen die graag willen wandelen in een mooie omgeving, is de zomer absoluut de beste reistijd voor Sardinië. Wil je zo min mogelijk last krijgen van de warmte? Vertrek dan vroeg in de ochtend. De watersportliefhebbers kunnen het hele jaar terecht op Sardinië. Op het eiland staat vaak een harde wind, waardoor zeilers en surfers het hele jaar hier plezier kunnen beleven. Je vindt hier soms golven van wel 4 meter hoog!

Beste reistijd Sardinië | Kosten

Natuurlijk kunnen ook de kosten een belangrijke rol spelen in het bepalen van de beste reistijd voor Sardinië. Wil je goedkoop naar Sardinië, dan kun je het beste buiten het hoogseizoen reizen. In de winter zijn vakanties naar Sardinië vaak het goedkoopst. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om uit te zoeken hoe je het voordeligst kunt overnachten/verblijven op het eiland. Misschien is dat een hotel, maar het zou ook kunnen dat een camping een betere optie is. Wil je enigszins op de kosten letten, maar niet in de winter op vakantie? Kies dan voor de maanden maart, april, oktober en november. De tarieven liggen dan vaak wat lager.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Testini