Reistips Sardinië

Goed voorbereid op vakantie

 

Sardinië leent zich uitstekend voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie. Maar dat niet alleen. Op Sardinië is veel te beleven en te zien. Ga je op vakantie naar dit eiland? Bereid je dan goed voor. Lees op deze website alles wat je moeten weten voor je vertrekt.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Tijd

Wil je op vakantie naar Sardinië? Dan is het handig om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland. Sardinië heeft geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd loopt gelijk aan die van Nederland.

Taal

Veel inwoners van Sardinië spreken Italiaans en Sardijns. Het Sardijns lijkt veel op het Latijns. Binnen het Sardijns heb je ook verschillende dialecten. De meeste inwoners beheersen het Campidanees. Overige dialecten zijn het Logudorees en het Nuorees. In de steden/grotere dorpen van Sardinië spreekt een groot gedeelte van de inwoners Engels. Met name de jongeren. Op minder toeristische plekken houd dat al snel op. Houd daar rekening mee wanneer je je vakantie wilt spenderen in de binnenlanden van Sardinië.

Geld

Net als in Nederland betalen ze op Sardinië met de euro. Op het eiland vind je genoeg pinautomaten, met name in de grote plaatsen. Verder kun je in de meeste restaurants, bars en winkels betalen met je creditcard.

Bellen en internet

Websites uit Sardinië eindigen op .it. Officiële websites van Sardinië: sardegnaturismo.it en regione.sardegna.it. De landcode (landnummer) om iemand op Sardinië te kunnen bellen is 0039 of +39. Wil je vanuit Sardinië naar Nederland bellen? Gebruik dan de landcode 0031 of +31.

Visum & inentingen

Wanneer je op vakantie wilt naar Sardinië heb je geen vaccinaties of een visum nodig. Je kunt je eventueel wel laten inenten tegen encefalitis.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders