Costa Smeralda Sardinië

Kuststrook met kristalhelder water en prachtige bloemen

 

De Costa Smeralda is een prachtige kuststrook op het eiland Sardinië. Kenmerkend voor deze kuststrook zijn de schitterende granieten rotsformaties, het heldere water, de heerlijk geurende bloemen en planten en de vele baaien. Met al deze facetten behoort de kuststrook terecht tot een van de mooiste kuststroken van de wereld. We raden je dan ook zeker aan om hier eens een kijkje te nemen.

Boek een vakantiehuis in Costa Smeralda Sardinië bij Novasol

Novasol verhuurt al jarenlang vakantiehuizen, wereldwijd. De klant staat centraal en Novasol doet er alles aan om je verblijf in een van hun vakantiehuizen zo aangenaam mogelijk te maken. Bekijk het aanbod voor Costa Smeralda.

Boek een vakantiehuis

Levendig centrum & nachtleven

De Costa Smeralda biedt precies de juiste mix van rust en vermaak. Deze kuststrook staat niet alleen bekend om de mooie stranden, maar ook om het bruisende nachtleven. Veel toeristen brengen in dit gebied een bezoek aan de plaats Porto Cervo. Hier genieten veel mensen van het uitgaansleven. Je vindt hier ook een leuk en levendig centrum en een mooie jachthaven. Een bezoek aan deze twee plekken mag daarom zeker niet ontbreken tijdens je vakantie of rondreis.

In de haven van Porto Cervo vind je een grote hoeveelheid prachtige boten en via de kustweg heb je paar prachtige vergezichten over de zee. Je kunt hier ook de Madalena Archipel spotten. In dit kustgebied kom je veel indrukwekkende vijfsterrenhotels tegen, maar je vind hier ook meer dan genoeg campings en knusse vakantiewoningen.

Geschiedenis

De Costa Smeralda is inmiddels uitgegroeid tot een van de drukst bezochte plekken van Sardinië, maar dat is nog niet heel lang het geval. Pas in de jaren ‘6o werd de Costa Smeralda ontdekt. Aga Khan heeft toen het gebied opgekocht samen met een aantal investeerders en omgebouwd tot vakantiebestemming voor bovengemiddeld welvarende mensen. Enkele Sardijnse instanties letten er echter wel op dat de schoonheid van het gebied wel bewaard blijft. Zo zie je bijvoorbeeld dat de gebouwen gemaakt zijn van graniet. In totaal beslaag de Costa Smeralda een gebied van 55 kilometer.

Hotel in de buurt van Costa Smeralda? Booking.com

Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties.  Er worden iedere dag meer dan 1.100.000 kamernachten gereserveerd via Booking.com. Door vakantiegangers én zakenreizigers. Bekijk hier het aanbod voor Costa Smeralda.

Hotel boeken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world