Cala Brandinchi Sardinië

Een van de mooiste en beroemdste stranden van het eiland

 

Het strand Cala Brandinchi is als een droom die uit komt. Het is een prachtig strand, bestaande uit wit zand en turquoise gekleurd water, met op de achtergrond een schitterend bos. Even geen in zon? Dan vind je hier dus genoeg schaduw. Cala Brandinchi ligt op ongeveer 7 kilometer ten noorden van het plaatsje San Teodoro en 2 kilometer ten oosten van het kleine dorpje Monte Petrosu.

Hotel in de buurt van Cala Brandinchi? Booking.com

Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties.  Er worden iedere dag meer dan 1.100.000 kamernachten gereserveerd via Booking.com. Door vakantiegangers én zakenreizigers. Bekijk hier het aanbod voor Cala Brandinchi.

Klein Tahiti

Vanwege de prachtige kleuren in het water, noemen de bewoners van het eiland dit strand ook wel ‘klein Tahiti’. Het water bij dit strand is ongelooflijk helder en daarnaast ook nog eens heel ondiep. Het ideale strand dus voor kleine kinderen. Maar dat niet alleen. Cala Brandinchi is 700 meter lang en is daarmee ook de perfecte plek voor mooie wandelingen. Je komt hier veel dennenbomen en lelies tegen. Een prachtige plek dus om verder te voet te verkennen.

Cala Brandinchi is niet voor niets een druk bezocht strand in de zomer. Zowel toeristen als lokale bewoners brengen hier graag hun vakantie door. Veel mensen vinden Cala Brandinchi het mooiste strand van niet alleen Sardinië, maar zelfs van heel Italië! Op het strand vind je verschillende faciliteiten, zoals parasols, bedjes en een kiosk bar.

Beschermd gebied

Het strand Cala Brandinchi ligt in de gelijknamige baai Cala Brandinchi. In deze baai vind prachtige bloemen, planten en bomen. Deze vegetatie maakt het landschap aan deze kant van de Tyrreense Zee echt betoverend mooi. Cala Brandinchi is onderdeel van het beschermde zeegebied ‘Punta Coda Cavallo’. Hier vindt je schitterende flora en fauna, zowel op het land als in de zee.

Punta Coda Cavallo werd in 1997 uitgeroepen tot beschermd gebied. Het beschermde gebied strekt zich helemaal vanaf het plaatsje San Theodoro uit tot de drie zones die een beschermde status hebben gekregen. Zone 1 focust zich op het eiland Tavolara, zone 2 op het eiland Molara en zone 3 op het eiland Molarotto. Deze eilanden liggen schuin boven het strand van Cala Brandinchi. Het eiland van Molara is misschien zelfs wel zichtbaar vanaf het strand.

Grappig om te weten: het eiland Tavolara werd in de 19e eeuw uitgeroepen tot een onafhankelijk koninkrijk. Men zegt dat een foto van de (toenmalige) koning en koningin Elizabeth II hangt in Buckingham Palace.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Blanco