Mooiste plekken Sardinië

Must visits tijdens je vakantie op Sardinië

 

Naast een aantal mooie plaatsen en prachtige bezienswaardigheden, zijn er nog een aantal plekken die je echt gezien moet hebben wanneer je een bezoek brengt aan Sardinië. Op deze website vind je een overzicht van de mooiste plekjes van het eiland.

Tui cars

De mooiste plekjes van Sardinië bewonderen? Huur een auto!

Boek een huurauto bij reisleider Tui! Dit is inclusief verzekeringen voor een zorgeloze vakantie op Sardinië. Je kiest zelf de ophaal en inleverplek. Betalen kan met een creditcard of per automatische incasso, en je kan gratis annuleren tot 24 uur voor huuraanvang.

Tui cars

De mooiste plekken van Sardinië

De meeste mensen denken bij een heerlijke zon, zee en strand vakantie niet gelijk aan Sardinië. Jammer, want Sardinië is een van de mooiste eilanden van Europa. Het is net of je je hier waant op een schitterend tropische eiland, ver buiten Europa. Dit prachtige stukje Europa biedt een grote schat aan bezienswaardigheden en schitterende plekken die je echt gezien moet hebben wanneer je op vakantie gaat naar Sardinië. Dit zijn volgens ons de mooiste plekken van Sardinië:

  • Cala Brandinchi. Cala Brandinchi is een van de mooiste stranden van dit eiland. De bewoners van dit eiland noemen dit strand dan ook niet voor niks ‘klein Tahiti’. Het azuurblauwe water is hier ondiep en heerlijk warm en je kunt vanaf hier verschillende boottochten maken.
  • Parco Nazionale del Golfo di Orosei. Golfo di Orosei is een prachtige kustlijn van Sardinië. Hier vind je een schitterend nationaal park. De officiële naam van dit park is: Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. Een mond vol. Dit nationaal park is zeker een bezoek waard. Dit nationaal park loopt van de kust tot ver in de binnenlanden van Sardinië. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit prachtige bergen, die abrupt eindigen wanneer je richting de kust gaat. Hierdoor krijg je een schitterende kustlijn. In dit nationaal park kun je uren heerlijk hiken.
  • La Maddalena Archipel. Sardinië heeft haar eigen eilandengroep: La Maddalena Archipel. Het bestaat uit zeven hoofdeilanden, waarvan er 3 bewoond zijn. La Maddalena is het meest bekende eiland en is gemakkelijk te bereiken vanaf Sardinië. Het eiland heeft prachtige stranden en baaien, zeker een bezoek waard!
  • Costa Smeralda. De Costa Smeralda is een bekende en populaire kustlijn van Sardinië. Dit is de plek waar de jet-setters hun vakantie vieren. Wil je hier met je boot aanmeren? Dan betaal je daar zo 4.000 euro per week voor! Voor de gemiddelde verdiener natuurlijk onbetaalbaar, maar je vindt langs deze kustlijn wel een paar prachtige stranden en leuke dorpjes.
  • Spiaggia della Pelosa. Spiaggia della Pelosa is een waanzinnig mooi strand. Je vindt hier super wit en fijn zand, een knal blauwe zee, prachtige rotsen en een schitterende oude uitkijktoren. Het is dan ook niet voor niets een populair strand, zowel onder toeristen als onder de inwoners zelf.
  • Nuraghedorpen. Dit zijn dorpen rondom Nuraghi, torens van blokken steen zonder cement die men maakte in de steentijd op Sardinië. Deze torens en dorpen vertellen veel over het eiland en over de ‘Nuraghen’, het volk dat de torens bouwde. In de musea kom je meer over dit volk te weten. Zeker een bezoek waard voor de geschiedenisliefhebbers!
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world