Cagliari Sardinië

De betoverende hoofdstad

Prachtige stranden, adembenemende uitzichten en een sfeervol centrum: het schitterende Cagliari heeft het allemaal. Niet voor niets is een bezoek aan Cagliari in het zuiden van Sardinië erg populair. Cagliari is de hoofdstad en grootste stad van Sardinië. Wie tijdens een vakantie op Sardinië wil genieten van heerlijk eten, cultuur en ontspanning is in Cagliari aan het juiste adres!

Genieten in de hoofdstad van Sardinië

Cagliari SardinieEen bezoekje aan Caglieri lijkt soms wel een reis terug in de tijd. Het middeleeuwse centrum van Cagliari wordt Castello genoemd, wat kasteel betekent. Het ligt op een heuvel en is door de vele weggetjes, trapjes en kleurrijk gepleisterde huisjes erg sfeervol. De eeuwenoude stadsmuren en toren maken de wijk tot een indrukwekkend plaatje.

Na een bezoek aan het oude centrum kun je terecht op de kleurrijke markt Mercato di San Benedetto voor vers fruit en verfrissende drankjes. Ook kun genieten van zon en zee ontspannen op het hagelwitte Poetto Beach, dat grenst aan het helderblauwe water van de Golf van Cagliari.

Boek je verblijf in Cagliari bij Booking.com

Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Er worden iedere dag meer dan 1.100.000 kamernachten gereserveerd via Booking.com. Door vakantiegangers én zakenreizigers. Boek nu je verblijf in Cagliari!

Bezienswaardigheden in Cagliari

Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Sardinië kijk je je ogen uit. Zo is de haven een favoriete stop. Vanaf hier kijk je uit op het felblauwe water, voorbijvarende bootjes en hoge gebergten. Vlakbij ligt het gezellige plein Piazza Yenne, waar je even kunt pauzeren voor een koel drankje in de schaduw.  ’s Avonds verandert het plein in een bruisende uitgaansplek waar je kunt genieten van het nachtleven op Sardinië.

Andere bezienswaardigheden in de hoofdstad van Sardinië zijn:

Cattedrale di Cagliari

In Castello staat de meest geliefde kathedraal van Cagliari: de Cattedrale di Cagliari. Deze kathedraal wordt ook wel de Santa Maria di Castello of Cattedrale di Santa Maria genoemd. De Cattedrale di Cagliari ligt aan het Piazzo Palazzo plein en wordt terecht als een van de mooiste kerken op Sardinië gezien. De kathedraal werd gebouwd in de 14e eeuw en bevat zelfs nog een preekstoel uit de 12e eeuw. De Cattedrale di Cagliari heeft een schitterende gevel met kleurrijke poorten.

Torres van Cagliari

In Castello vind je ook twee eeuwenoude torens: Torre di San Pancrazio en Torre dell’Elefante. Ze zijn beiden gebouwd in de 14e eeuw door de architect Capulla. De Torre di San Pancrazio is de hoogste toren en het symbool van Cagliari. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee. De Torre dell’Elefante is wat kleiner en bestaat uit twee torens. De toren heeft zijn naam te denken aan een klein beeldje van een olifant dat vanaf de Torre dell’Elefante uitkijkt over de stad.

Amfitheater

In de wijk Castello liggen de indrukwekkende ruïnes van een Romeins amfitheater. Dit theater wordt het Anfiteatro Romano di Cagliari genoemd en werd gebouwd in de 2e Het ligt op de heuvel en bood plaats aan allerlei gevechten en wedstrijden. Het Anfiteatro Romano di Cagliari is verdeeld in drie secties: je sociale klasse bepaalde waar je mocht zitten.

Museo Archeologic Nazionali

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Sardinië is in Museo Archeologic Nazionali op de juiste plek. Allerlei oude voorwerpen, munten en vondsten van culturele waarde zijn hier te zien. Ook leert het museum je meer over de Nuragische beschaving die in de prehistorie op Sardinië leefde.

Marina wijk

In deze schilderachtige wijk aan de haven kunnen liefhebbers van de keuken van Sardinië zich helemaal uitleven. De vele restaurantjes en cafés in Marina zorgen voor een groot aanbod aan heerlijke maaltijden. Invloeden van over de hele wereld zijn hier merkbaar: je kunt in Marina Italiaans, Japans, Nigeriaans en Chinees eten.

Bastione di Saint Remy

Een kenmerkend bouwwerk in Cagliari is het prachtige Bastione di Saint Remy. Vanaf het monument, dat bestaat uit drie verdedigingswerken, geeft je een wijds uitzicht over de stad. Op de top vind je een prachtig terras met palmbomen. Voor degenen die liever niet de vele trappen beklimmen, is er een lift naar boven.

Strand en grotten in Cagliari

Cagliari heeft een aantal schitterende stranden, waarvan het strand Poetto Beach de meest bekende is. Het blauwe, heldere water nodigt uit tot een duik en neemt je mee in een kleurrijke onderwaterwereld. De stad ligt aan de Golf van Cagliari: turquoise water zover het oog reikt. Met een bootje kun je de Golf van Cagliari ontdekken en vaar je langs verlaten strandjes, hoge bergen en ruige kustgebieden.

Ook de vele grotten op Sardinië zijn een must-see tijdens je vakantie. De grotten Cavità di via Vittorio Veneto, Grottoni dei Giardini Pubblici en de grotten bij Orto dei Cappuccini zijn prachtig om te zien. Er worden tours georganiseerd die je meenemen in de donkere grotten, een mooie ervaring!

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Kovalchek