Bosa Sardinië

Kleine steegjes, trappetjes en kleurrijke huizen

 

Het kleurrijke vissersdorpje Bosa is een geliefde bestemming tijdens een vakantie in Sardinië. In dit idyllische dorpje lijkt te tijd te hebben stilgestaan. De smalle straatjes, pastelkleurige huisjes en de haast voelbare geschiedenis geven Bosa een uniek karakter. Het dorpje ligt aan de westkust van Sardinië, vlakbij de stad Alghero en de dorpjes Suni, Tresnuraghes en Cuglieri. Het is gebouwd aan de voet van Castello Malaspina, een kasteel op een heuvel. Lees hier wat er te beleven is tijdens een vakantie in Bosa op Sardinië!

Op vakantie naar Bosa? Dé VakantieDiscounter!

Een vakantie naar Sardinië duur? Niet bij dé VakantieDiscounter. Deze reisorganisatie doet er alles aan om je de beste vakantie aan te bieden tegen de laagste prijs. Bekijk het aanbod voor Bosa.

Ontdek Bosa

Zoals veel dorpjes op Sardinië kent ook Bosa een rijke geschiedenis. Zo was dit sfeervolle vissersdorpje ooit een koningsstad en werd het een aantal keren veroverd. Bosa is ontstaan met de bouw van Castello Malaspina op de heuvel. Dit kasteel werd in 1112 gebouwd door een familie van adel: de Malaspina’s. De heer des huizes had gevochten tegen de piraten die Sardinië voortdurend aanvielen en werd daarvoor beloond. In de 11e eeuw kreeg hij het stuk land waar nu Bosa ligt. Steeds meer mensen vestigden zich rondom Castello Malaspina en daarmee ontstond Bosa. Bij Castello Malaspina is ook Chiesa di Nostra Signora di Regnos Altos te bewonderen, een schitterend kerkje. De vele fresco’s op de muren beelden Bijbelse taferelen uit. Bij Castello Malaspina is ook de belangrijkste fresco van Sardinië te vinden, hier wordt ‘de legende van de drie levenden en de drie doden’ afgebeeld.

Wie wil kennismaken met het authentieke leven op Sardinië, moet zeker de oude wijk Sa Costa bezoeken. Deze wijk ligt tegen de heuvel van Castello Malaspina en is een waar doolhof. De wirwar van steegjes, trappetjes en kleine huisjes brengt je op de meest fotogenieke plekken. Tijdens je bezoek aan Sa Costa lijkt het net of je een tijdreis maakt. Op straat ontdek je kletsende, oude mannetjes, handwerkende vrouwen en schilderende kunstenaars. Ook de wijk Sas Conzas is zeer de moeite waard. Pittoreske huisjes, wuivende palmbomen en sfeervolle restaurantjes geven deze wijk letterlijk kleur.

Bezienswaardigheden

Naast Castello Malaspina, Sa Costa en Sas Conzas heeft dit historische vissersdorpje op Sardinië nog meer in huis. Door Bosa loopt de rivier Temo, die uitmondt in Bosa Marina. Een wandeling langs de Temo is een echte aanrader. Prachtige uitzichten, palmbomen en fleurige panden aan het water omgeven je tijdens je wandeling. Andere bezienswaardigheden tijdens je vakantie op Sardinië zijn:

  • Bosa Marina. Deze schitterende baai heeft alles in huis voor een heerlijke dag in de zon. Het witte zandstrand en het heldere water zorgen voor maximale ontspanning. Voorbijvarende vissersbootjes maken het plaatje compleet.
  • Piazza Duomo. Aan de rivier Temo ligt het plein Piazza Duomo. Dit bruisende plein heeft een groot aanbod aan cafés, restaurantjes en terrassen. Aan Piazza Duomo liggen de kerken Concattedrale Maria Immacolata en Chiesa della Cattedrale, zeer de moeite waard tijdens je vakantie.
  • Via S. Pietro. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen langs deze weg hun hart ophalen. Langs de Via S. Pietro liggen indrukwekkende bouwwerken zoals de Saint Pietro en de Chiesa Sant’Antonio Extramuros.
  • Chiesa del Rosario. Deze kerk op Sardinië valt door haar schoonheid op tussen de andere kerken in Bosa. De Chiesa del Rosario heeft een marmeren fontein, eeuwenoude muren en een indrukwekkende binnenplaats. De muren rondom de kerk zijn van de paleizen Palazzo Delitala en Palazzo Don Carlo, gebouwd in de 17e en 18e eeuw.
  • Corso Vittorio Emanuele. Wie wil genieten van schilderachtige huisjes en een ontspannen vakantiesfeer, moet zeker de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele bewandelen. Deze weg brengt je langs de mooiste bouwwerken en gezellige terrasjes.
  • Cagliari, hoofdstad van Sardinië. Prachtige stranden, adembenemende uitzichten en een sfeervol centrum: het schitterende Cagliari heeft het allemaal.

Boek je verblijf in Bosa bij Booking.com

Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Er worden iedere dag meer dan 1.100.000 kamernachten gereserveerd via Booking.com. Door vakantiegangers én zakenreizigers. Boek nu je verblijf in Bosa!

Activiteiten

Wie tijdens een vakantie op Sardinië graag actief wil zijn, is in Bosa op de juiste plaats. Zwemmen, duiken, snorkelen, fietsen en hiken: in en om Bosa kan het allemaal. Een echte aanrader is het maken van een boottocht op de Temo. Tijdens de boottocht vaar je langs de mooiste panden en ontdek je het sfeervolle vissersdorpje op een heel andere manier. Ga je er liever met de auto op uit? Rijd dan de panoramische kustroute van de stad Alghero naar Bosa. Door de fascinerende uitzichten wordt dat een tocht om nooit te vergeten!