Alghero

Ontdek de kleurrijke havenstad

Aan de westkust van Sardinië ligt het idyllische stadje Alghero, bekend om haar smalle straatjes, relaxte sfeer en schitterende uitzicht over zee. Deze oude stad werd opgericht in de 12e eeuw en heeft een mix van een middeleeuwse en mediterrane uitstraling. Alghero ligt in de buurt van Bosa, Castelsardo en Sassari. Tijdens een vakantie in deze eeuwenoude vestingstad geniet je van de mediterrane sfeer, vriendelijke locals en het heerlijke weer. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Alghero!

Op vakantie naar Alghero? Dé VakantieDiscounter!

Een vakantie naar Sardinië duur? Niet bij dé VakantieDiscounter. Deze reisorganisatie doet er alles aan om je de beste vakantie aan te bieden tegen de laagste prijs. Bekijk het aanbod voor Alghero.

Vakantie in Alghero

Wie op vakantie in Alghero is, raakt meteen in de vakantiesfeer. De gezellige pleintjes, indrukwekkende vestingmuren, de fotogenieke huizen en het uitzicht op de Middellandse Zee schilderen voor je ogen een prachtig plaatje. Tijdens een wandeling door Centro Storico, de oude stad, ontdek je de vele winkeltjes, charmante restaurantjes en uitnodigende terrassen. Na een wandeling door het centrum kom je via een van de smalle keienstraatjes bij de zee, waar een verkoelende wind en een eindeloos uitzicht je opwachten.

De historische stad werd gesticht in 1102 door de familie Doria. Wat begon als een kleine nederzetting, resulteerde in een grote vestingstad. De stevige muur, grote wachttorens en forten herinneren hieraan. Rond het jaar 1350 kwam Alghero in Catalaanse handen, de sporen hiervan zijn nog merkbaar in de straatnaambordjes, kleding, taal en de keuken.

Bezienswaardigheden

Grotta di NettunoLiefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen tijdens een vakantie in Alghero hun hart ophalen. De oude stad vol verdedigingswerken en verstopte pareltjes zorgt steeds opnieuw voor verrassingen. De Spaanse overheersing heeft ook op de architectuur haar sporen nagelaten. Hierdoor wordt Alghero ook wel ‘Klein Barcelona ’ genoemd. Mooie bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn:

  • De haven. De oude vissershaven is een must-see tijdens je vakantie. De vele witte bootjes op het deinende, blauwe water zijn een prachtig gezicht. Ook kun je in de haven bootjes huren of meegaan met een excursie.
  • Grotta di Nettuno. Een excursie naar Grotta di Nettuno, de Grotten van Neptunes, is een unieke ervaring. Deze grillige druipsteengrotten liggen op een schiereiland recht voor de stad, vanuit de haven vertrekken veel bootjes naar deze plek. Met de auto zijn Grotta di Nettuno ook te bereiken, via de zogenaamde ‘geitentrap’ van maar liefst 656 kom je bij de grotten. De grotten liggen onder een enorme klif aan het water, een prachtige bezienswaardigheid.
  • Bastione La Maddalena. Een van de eerste dingen die je ziet wanneer je Alghero binnenkomt, is de indrukwekkende Bastione La Maddalena. Het fort is een restant van de stadsverdediging en is redelijk goed bewaard gebleven. ’s Zomers worden hier evenementen georganiseerd. Ook de stadsmuren en verdedigingstorens zijn leuk om te bezichtigen.
  • Chiesa San Michele. De Chiesa San Michele is een schitterend bouwwerk uit 1661, dat versierd is met kleurrijk mozaïek. Het kleine, haast Spaanse kerkje is erg fotogeniek en wordt gezien als het symbool van de stad.
  • Kathedralen. Wie van oude architectuur houdt, kan zich in Alghero helemaal uitleven. In de stad zijn verschillende kathedralen van honderden jaren oud te bewonderen. Enkele mooie kathedralen zijn Cattedrale di Santa Maria, Chiesa di San Fransesco en Chiesa della Misericordia.

Activiteiten

Alghero strandIn en om Alghero zijn er veel leuke activiteiten te doen tijdens je vakantie. Zo mag een bezoekje aan een van de lokale visrestaurants niet ontbreken. Dat Alghero van oudsher een vissersstadje was, is hier goed te merken aan de heerlijk bereide, verse vis. Ook het Koraalmuseum, Museo del Corallo, is zeer de moeite waard. Je leert hier meer over het inmiddels beschermde koraal dat veel in de omgeving te vinden is. Verder ontdek je in Museo del Corallo meer over de geschiedenis, economie en legendes van Alghero.

Wie tijdens een vakantie in Alghero wil genieten van de warme zon, kan terecht op een van de witte stranden. De mooiste stranden in de omgeving zijn Spiaggia Mugoni, Maria Pia en Spiaggia delle Bombarde. Daarnaast is een uitstapje in de omgeving een leuke activiteit. De groene pijnbossen en indrukwekkende bergen zorgen voor een prachtige dag in de natuur. ’s Avonds zie je de stad in een bruisend, genietend openluchtfeest veranderen. Liefhebbers van het uitgaansleven zijn tijdens een vakantie in Alghero op de juiste plaats.

photo by: pr1me, stahlkocher, königshofer

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders