Bezienswaardigheden Sardinië

Dit is wat je gezien moét hebben!

 

Wanneer je een rondreis op Sardinië gaat maken, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de mooiste dingen van het eiland te zien krijgt. Sardinië heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van de top 8 bezienswaardigheden van Sardinië.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

  • Tombe dei Giganti.Cagliari Sardinie Dit zijn reuzengraven. Op heel Sardinië zijn vele graftombes gevonden. Tombe dei Giganti diende niet alleen als begraafplaats, maar ook als offerplaats. Domus de janas en nuraghe Albucciu is het meest intacte reuzengraf. Absoluut een van de mooiste bezienswaardigheden van Sardinië.
  • Gennargentu. In het Gennargentu gebergte vind je verscheidene kleine dorpjes. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Geniet hier van de prachtige natuur.
  • Iglesiente. Het noorden van Sardinië is een druk bezocht gebied door toeristen, de zuidwestkant van het eiland is minder bekend. Je vind hier echter een schitterende kustroute langs een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo vind je hier een aaneenschakeling van rotsformaties, fjorden en hoge kliffen. Sommige zijn makkelijk te bereiken met de auto, andere moet je te voet bezoeken.
  • Villasimius. Villasimius is een oud vissersdorp wat je kunt vinden op een prachtige locatie. De zee omringt het dorp van drie kanten, omdat Villasimius op een driehoeksvormige landtong ligt. ‘S avonds is er genoeg te beleven op het oude dorpsplein.
  • Villasimius strandMonte Novo San Giovanni. Een van de mooiste bezienswaardigheden in het Forest de Montes. Deze tafelberg is op zichzelf al prachtig, maar wanneer je het houten poortje door bent, volgen nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Het is daarom niet voor niks dat deze tafelberg in onze top 8 bezienswaardigheden van Sardinië staat.
  • Palau. In deze haven kun je genieten van een gezellige en levendige omgeving. Bezoek hier ook zeker de prachtige Maddalena-archipel.
  • Grotta di Nettuno. Het bezoeken van de Grotta di Nettuno is waarschijnlijk een van de mooiste excursies die je hier kunt maken. Dit zijn de grotten van de god van de zee, Neptunus. Deze grotten zijn op verschillende manieren te bezoeken.
  • Golf van Orosei. De kustlijn langs de Golf van Orosei is werkelijk prachtig. Je vindt hier schitterende stranden, hoge kliffen en zeegrotten. De Golf van Orosei maakt deel uit van het Gennargentu National Park.

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Cani, Laura

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world