Zeilen Sardinie

Een van de mooiste plekken in Europa om te zeilen

 

Gunstige wind, helderblauw water en een schitterende kustlijn: Sardinië heeft alles in huis voor de perfecte zeilvakantie. Met Italiaanse muziek op de achtergrond vaar je langs de mooie kust, terwijl je van de warme zon geniet. Wanneer je gaat zeilen in Sardinië, ontdek je de Middellandse Zee op een unieke manier. De rotsachtige kust met heldere baaien en witte zandstranden maakt het plaatje compleet. Lees hier meer over zeilen in Sardinië!

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Zeilseizoen

Zeilen in Sardinië kan het hele jaar door, mede door het mooie weer en de gunstige winden. Toch is zeilen in Sardinië het populairst in de maanden april tot en met oktober. In deze periode wordt het warmer op Sardinië, waardoor het zeilen meer in trek raakt. Het hoogseizoen is in juli en augustus. De temperatuur kan dan boven de 35 graden uitkomen, een verkoelende zeiltocht is dan een heerlijke oplossing! De prijzen zijn in deze twee maanden erg hoog, de rest van het jaar zijn de prijzen beduidend lager.

Huren

Het huren van een boot in Sardinië kan op veel plaatsen. De meeste badplaatsen en geliefde zeilstreken hebben meerdere aanbieders van boten. Met name langs de Costa Smeralda, in het noordoosten van Sardinië, is zeilen erg populair. In deze streek hoef je dan ook niet lang te zoeken voor je een geschikte boot gevonden hebt. Op Sardinië zijn allerlei boten te huur, zodat je met elk budget een mooie zeiltocht kunt maken. Luxueuze jachten, flottieljes, gulets of motorbootjes: alles is mogelijk in Sardinië.

Het is mogelijk om een zeilboot voor een of meerdere dagen te huren, maar ook voor meerdere weken! Zo kun je eindeloos genieten van een heuse zeilvakantie in Sardinië. Wanneer je een boot voor meerdere dagen huurt, zijn er prachtige routes langs de kust die je kunt volgen. Iedere dag ontdek je weer andere bezienswaardigheden in de natuur. Smaragdgroene baaien, granieten rotsen en een diepblauwe zee liggen op je te wachten!

Zeilexcursies

Zeilen in Sardinië is mogelijk voor ervaren zeilers en voor mensen die nog nooit hebben gezeild. Onervaren zeilers kunnen meegaan met een excursie waar een ervaren zeiler de leiding neemt. Deze excursies voeren je langs de mooiste plaatsen van de Middellandse Zee, waar je verstelt staat van de prachtige natuur. De kans is groot dat je onderweg dolfijnen of andere waterdieren tegenkomt! Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Wanneer je zelfstandig gaat zeilen in Sardinië, heb je wel een vaarbewijs nodig. Deze wordt in de meeste gevallen ook gevraagd bij het huren van een boot.

Mooiste plaatsen

Wie gaat zeilen in Sardinië, ontdekt overal langs de kust de mooiste plaatsen! Het hele eiland zit vol verrassingen, zoals watergrotten, verstopte stranden en sprookjesachtige baaien. Wanneer je op zoek bent naar de mooiste plaatsen om te zeilen, moet je zeker deze eens bezoeken:

  • Costa Smeralda, een prachtige kuststreek in het noordoosten van Sardinië
  • Portisco, ligt aan de Costa Smeralda
  • Porto Cervo, ligt aan de Costa Smeralda
  • Castelsardo, in het noorden
  • La Maddalena Archipel, in het noorden
  • Alghero, in het noordwesten
  • Capo Caccia, in het noordwesten
  • Carloforte, in het zuidwesten
  • Bugerru, aan de Costa Verde in het zuidwesten
  • Isola di Maldiventre, in het westen

Wil je ook andere activiteiten op Sardinië ontdekken? Lees dan meer over duiken, snorkelen, paardrijden, golfen en surfen

 

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Caproni