Snorkelen op Sardinië

Spot de mooiste vissen!

 

Wanneer je wil snorkelen op Sardinië, hoef je niet bang te zijn om teleurgesteld te worden. Door het kristalheldere water, het heerlijke weer en de mooie onderwaterwereld kun je uitstekend duiken en snorkelen op Sardinië. Langs de kust van het eiland zijn de mooiste snorkelplekjes te vinden, van uitgestrekte zandvlaktes tot mysterieuze rotsen. Lees hier meer over snorkelen op Sardinië!

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Snorkelen op Sardinië

Langs de hele kustlijn van Sardinië kun je prachtig snorkelen. Overal waar je je zwembril en flippers aantrekt, kom je gegarandeerd in een prachtige onderwaterwereld terecht. Maar een bezoek aan een van deze bijzondere snorkelplaatsen is een ervaring om nooit te vergeten:

  • Cala Brandinchi, een strand in het noordoosten van Sardinië
  • Orosei, een sfeervol dorpje aan de oostkust
  • Cala Goloritze, een strand in het oosten van Sardinië
  • La Maddalena Archipel, een sprookjesachtige eilandgroep in het noorden van het eiland
  • San Teodoro, een dorpje in het noordoosten van Sardinië

In het noordwesten van het eiland zijn prachtige, rotsachtige kusten te vinden. Hier leven veel kleurige vissen die zich verschuilen in de spleten. Bij de eilanden in het zuiden van Sardinië is ook veel onderwaterleven te ontdekken. Het ondiepe water langs de kust herbergt een schat aan schoonheid, zodat je helemaal niet ver het water in hoeft voor een prachtig snorkelavontuur.

Excursies

Wie tijdens een vakantie op Sardinië de kleurrijke onderwaterwereld wil ontdekken, kan meegaan met een snorkelexcursie. Tijdens zo’n excursie ga je een of meerdere dagen mee met een organisatie langs de mooiste plekken om te snorkelen op Sardinië. Meestal gaat dit per boot, zodat je meerdere locaties per dag kunt bereiken. Beginnende snorkelaars kunnen op deze laagdrempelige manier kennismaken met de onderwaterwereld van Sardinië.

Onderwaterleven

Tijdens het snorkelen op Sardinië kom je veel prachtige waterdieren tegen. Dolfijnen, schildpadden, schelpen, zeesterren, grote scholen vissen: je raakt niet uitgekeken. Langs de kust vind je allerlei watervogels en flamingo’s. In het water leven allerlei koralen in de meest bijzondere kleuren, van felrood bloedkoraal tot groene en gele anemonen. Kortom, tijdens het snorkelen op Sardinië kijk je je ogen uit!

 

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: jcsandoval