Paardrijden op Sardinië

Verken Sardinië te paard!

 

Wil je graag eens paardrijden op Sardinië? Dat kan! Paardrijden en Sardinië lijken haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op Sardinië komen nog wilde paarden voor, wat het eiland een extra puur tintje geeft. Tijdens een tocht door de natuur op Sardinië bestaat dat kans dat je een van de zeldzame Giara paarden tegenkomt. Steeds vaker kiezen bezoekers op dit mooie eiland voor een het maken van een rit per paard. Lees hier meer over de mogelijkheden en mooie ervaringen van paardrijden op Sardinië!

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Paardrijden op Sardinië

Paardrijden op Sardinië is een activiteit die steeds populairder wordt. Wanneer je gaat paardrijden door de natuur, ervaar je deze op een veel intensere manier. Je voelt je een met de natuur: geen wonder dat steeds meer mensen dit willen proberen. Paardrijden op Sardinië is mogelijk voor ervaren ruiters én beginners. Er komen steeds meer mogelijkheden om per paard het eiland te ontdekken.

Paardrijden is in de cultuur van Sardinië verweven. Dit is terug te zien aan de vele traditionele festivals en evenementen die op het eiland georganiseerd worden. Ook worden er ieder jaar veel paardrijwedstrijden gehouden. Al eeuwenlang wordt er op het eiland paardgereden. Dit gaat op de ruige manier: in de wilde natuur en vaak zonder zadel. Geen wonder dat onder de beste ruiters ter wereld een aantal Sardijnen te vinden zijn!

Maneges

Over het hele eiland verspreid zijn veel maneges te vinden. Op deze maneges zijn vaak paarden te huur, voor een aantal uur of soms voor een hele dag. Ook zijn er maneges die hun paarden voor meerdere dagen verhuren, zodat je lange tochten met overnachtingen kunt maken. Paardrijden op Sardinië is mogelijk voor ervaren ruiters én voor beginners. Ervaren ruiters kunnen zelf een paard huren en een route uitstippelen door de prachtige omgeving. Beginners kunnen in de manege les krijgen of in een groep de omgeving per paard verkennen.

Routes

De veelzijdige landschappen op Sardinië maken paardrijden overal weer anders. Er zijn veel gebieden waar je spannende tochten kunt maken en zo de natuur beter leert kennen. Erg populair is paardrijden langs het strand: het zand vliegt om je oren terwijl je geniet van prachtige uitzichten. Ook tochten door de bergen, binnenlanden, duinen en weiden zijn erg geliefd. De manege waar je je paarden huurt, wijst je meestal de mooiste plekjes in de omgeving aan. Zo ontdek je per paard ongerepte natuurgebieden waar je niemand anders tegenkomt.

Door maneges worden regelmatig tochten georganiseerd die je langs de mooiste plekjes op Sardinië brengen. In een groep galoppeer je door de mooiste natuurgebieden: een fantastische ervaring!

Paardrijden in je vakantie

Wie wil paardrijden op Sardinië, kan dit op een aantal manieren regelen. Allereerst kun je zelf een reis boeken en bij een nabijgelegen manege langsgaan. Bij veel reisbureaus zijn echter volledig verzorgde actieve vakanties te boeken. Zo hoef je zelf geen paard te regelen, dit is bij je vakantie inbegrepen. Zo ga je in een groep of alleen paardrijden op Sardinië. Daarnaast zijn er allerlei arrangementen te boeken waarbij je een week of een weekend overnacht bij een manege. Deze arrangementen zijn meestal aan je eigen voorkeur aan te passen, zodat je een vakantie op maat hebt. Je wordt geheel verzorgd: eten, overnachten en verzorging van het paard is inbegrepen.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders