Duiken op Sardinië

Verken de mooiste duikplekken van Sardinië

 

Duiken op Sardinië is in onze ogen zeker een aanrader. Het glasheldere water, de kleurrijke koralen en nieuwsgierige vissen maken snorkelen en duiken op Sardinië uniek. Al op enkele meters diepte kom je prachtige vissen en schitterend koraal tegen. De vele baaien, toegankelijke stranden en mysterieuze onderwatergrotten maken Sardinië tot een geliefde duikbestemming. Lees hier meer over de beste duiklocaties, mooie bezienswaardigheden en bijzondere duikactiviteiten.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Duiken op Sardinië | Duikscholen

Het verkennen van de onderwaterwereld langs de kust van Sardinië is mogelijk voor ervaren en beginnende duikers. Ervaren duikers kunnen zelf op ontdekkingstocht gaan en de mooiste duiklocaties bezoeken. Voor beginnende duikers is het duiken met een gids aan te raden. Deze helpt bij het bepalen van geschikte locaties om te duiken en weet over de plaatselijke stromingen. Op Sardinië zijn veel duikscholen te vinden, met name in de bekende badplaatsen. Bij deze duikscholen kun je terecht voor duiklessen en zelfs voor het behalen van een duikbrevet. Ook kun je bij de duikscholen een tocht met een gediplomeerde instructeur regelen. Populaire duikscholen op Sardinië zijn:

  • Nautilus Diving Centre, Palau (noorden)
  • Diving Areamare, La Maddalena (noorden)
  • Argonauta Diving Club, Cala Gonone (oosten)
  • Orosei Diving Center, Orosei (oosten)
  • Pool Diving, Alghero (westen)
  • Bosa Diving Center, Bosa (westen)
  • Isla Diving, Isola di San Pietro (zuiden)
  • Abba Diving Center, Buggeru (zuiden)

Grotduiken

Avonturiers kunnen tijdens het duiken op Sardinië hun hart ophalen. In Sardinië zijn veel mysterieuze onderwatergrotten waar je allerlei bezienswaardigheden kunt ontdekken. Een van de mooiste onderwatergrotten op Sardinië vind je in het noordwesten van het eiland. Hier ligt het stadje Capo Caccia, waar het grootste onderwatergrottenstelsel van de Middellandse Zee te vinden is! Vlakbij Alghero ligt een onderwatergrot waar het skelet van een hert uit de preshistorie is te bewonderen. Andere prachtige grotten waarin je kunt duiken op Sardinië zijn Grotta della Madonnina, Grotta dei Porticati, Grotta dei Fantasmi en Grotto di Falco. Vraag bij de plaatselijke duikschool naar mooie onderwatergrotten, zij weten waar de beste duiklocaties in de omgeving te vinden zijn.

Mooiste duikplekken Sardinië

Naast het duiken in grotten en langs de kust, zijn er nog meer bijzondere locaties om te duiken op Sardinië. Zo is het bekende scheepswrak bij Orosei een populaire duikbestemming. Dit indrukwekkende wrak, KT12 Wreck genoemd, ligt in de Golf van Orosei. Het wrak is van een Duits, bewapend vrachtschip. Op 10 juni 1943 zonk het schip door torpedovuur van een Britse onderzeeër. Zo’n 300 meter bij de KT12 verwijderd ligt de boeg van het schip, dat door het torpedovuur werd weggeslingerd. Er worden veel duikexcursies naar de KT12 georganiseerd.

Een andere toplocatie die zeer de moeite waard is, ligt vlakbij KT12: Osalla. Wanneer je gaat duiken bij Osalla, tref je een kleurrijke, levendige onderwaterwereld aan. De vele koralen zijn indrukwekkend en huisvesten de meest uiteenlopende vissoorten. Je komt hier allerlei nieuwsgierige vissen tegen, van zaagvissen tot morenen. In de holletjes en schuilplaatsen zie je vissen glinsteren, terwijl je omgeven wordt door een school flitsende visjes. Deze prachtige locatie bij Osalla mag je niet missen tijdens het duiken op Sardinië!

Nachtduiken op Sardinië

Een spannende, avontuurlijke ervaring tijdens je vakantie op Sardinië is nachtduiken! Deze bijzondere activiteit is geliefd onder ervaren duikers. ’s Nachts ontdek je andere soorten vissen en begeef je je in een totaal andere onderwaterwereld. Nachtduiken is gevaarlijker dan duiken overdag, het is dus van belang om dat je de juiste materialen en duikmaatjes meeneemt. Nachtduiken op Sardinië kan onder begeleiding, een aantal duikscholen bieden dit aan. Een bijzondere ervaring voor tijdens je duikvakantie!

photo by: Skudder