Hoogtepunten Sardinië

Genoeg te zien en te beleven tijdens je vakantie

 

Op Sardinië kun je verschillende activiteiten ondernemen en bijzondere plekken bezoeken. Ook als je wat minder sportief bent, is Sardinië een fantastische vakantiebestemming.

Rondreis door Sardinië maken?

Bekijk reisaanbieders

Voor iedereen wat te doen

Sardinië is met name dé plek voor snorkelen en duiken. Het kristal heldere water zorgt ervoor dat je veel kunt zien onder water. Daarnaast zeilen mensen hier ook graag. In Sardinië staat vaak een straffe wind, waardoor zeilen praktisch altijd mogelijk is. En windsurfen overigens ook. Op het eiland Caprera kun je eventueel leren zeilen. Is het toch een keer windstil? Dan kun je altijd nog kajakken en kanoën. Een fantastische manier om meer van het eiland te zien, zowel van de kust als van de binnenlanden. Je kunt namelijk ook kanoën en kajakken op de rivieren van Sardinië. Verder kun je op Sardinië ook nog paardrijden, golfen, karten en verschillende thema- en waterparken bezoeken.

Dingen die je moét zien

Heb je het voornemen om een rondreis door Sardinië te maken? Dan zijn er een aantal dingen die je echt gezien moét hebben. Sardinië is een prachtig eiland. De natuur is adembenemend en in de idyllische dorpjes voel je je meer dan thuis.

Het noorden van Sardinië was (en is gedeeltelijk nog steeds) het duurste gedeelte van het eiland. Al jarenlang komen welvarende mensen naar Noord-Sardinië, om hier te genieten van zon, zee en strand. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. Je betaalt hier 4.000 euro per week voor het aanmeren van je boot in de haven! Gelukkig zijn er betaalbaardere vakantieplekken op het eiland te vinden. Vooral in het binnenland hoeft een vakantie niet te veel te kosten. Vaak verblijf je hier bij de boer op de boerderij en dat is meestal heel goed betaalbaar. De stranden van Sardinië zijn de grootste toeristische trekpleisters.

Gebruik het submenu links van deze pagina om te ontdekken welke activiteiten je kunt ondernemen op Sardinië en welke bezienswaardigheden je kunt bekijken.

 

Op vakantie naar Sardinië?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Torriero